ARANCINI MASTER-CLASS

ARANCINI MASTER-CLASS

16 april 2024

MASTERCLASS ARANCINI

Op 18 en 19 mei organiseer ik een masterclass arancini maken met de Londens-Siciliaanse chef Emilia Strazzanti. Emilia is van Siciliaanse afkomst en groeide op in Londen waar ze onder andere in The Ritz werkte en kookte voor Sir Elton John. Ook deed Emilia ervaring op in restaurants in Parijs. Inmiddels woont ze op Sicilie, waar ze de recepten van haar grootouders combineert met hedendaagse technieken. Hierdoor krijg je de best of both worlds! Emilia ziet er zo Siciliaans uit als maar kan, maar spreekt met onvervalst Londens accent.

In de masterclass leer je over de ontstaansgeschiedenis van arancini, de beroemde Siciliaanse snack: krokante balletjes gevuld met saffraanrijst en ragù. Je leert over de ontstaansgeschiedenis, hoe de rijst gekookt wordt, hoe je een traditionele ragù (vleessaus) bereidt en wat voor creatieve vullingen er nog meer in een arancino kunnen. Tot slot leer je hoe je de rijstballen vormt, vult en bakt. Aan het einde ben je een volleerd arancini-master. Naast de klassieke ragù zullen er ook vegetarische vullingen zijn.

De masterclass van zaterdag 18 mei zit inmiddels vol.
Daarom hebben we een nieuwe masterclass geopend op zondag 19 mei van 10.00 -12.00

Locatie: kookstudio l’espace van restauranteigenaresse en kookboekenauteur Nina Olsson, Jacop van Lennepkade 157, Amsterdam West.

BESTEL HIER JE TICKETS VOOR DE MASTERCLASS.
Prijs is inclusief receptuur en een hapje en een drankje.