CULINAIR RETREAT OP SICILIE IN OKTOBER

CULINAIR RETREAT OP SICILIE IN OKTOBER

21 augustus 2024

ITALOPOP meets Sicily tijdens dit Siciliaanse cooking, food and wine retreat  dat ik organiseer met Michelin-trained chef Emilia Strazzanti.

Voor mijn kookboek Italopop was Sicilië een belangrijke stop, het eiland dat door vele culturen is overheerst, heeft ontzettend veel te bieden op culinair gebied. In Scicli – Zuidoost-Sicilië- interviewde ik chef Emilia Strazzanti– een Siciliaanse die opgroeide in Londen en meer dan 18 jaar professionele keukenervaring heeft én alle recepten van haar nonni van buiten kent. Ze werkte in Parijs bij Alain Ducasse en in Londen bij pastamakerij ‘Burro e Salvia’. Emilia is een diehard keukenboss met een Italiaans hart en Britse humor. De perfecte persoon om dit culinaire retreat mee te organiseren.

Tijdens deze trip gaan we jullie vier dagen lang onderdompelen in culinair Sicilië. We maken arancini en pasta, gooien de barbecue aan, nemen jullie mee naar de markt, gaan olijfolie en wijn proeven, we koken voor jullie en we ontmoeten chefs die ik geïnterviewd heb voor Italopop. Je hoeft nergens over na te denken, je doet nieuwe kennis op, je wordt een betere kok en we rijden je overal heen.

Je verblijft in een traditionele Siciliaanse Masseria, een boerenlandhuis dat is omgebouwd tot een prachtige agriturismo, met veel groen, een moestuin, paarden en een zwembad. De Masseria is familiebezit van de eigenaren en ligt vlakbij het mooie Scicli, een stadje dat op de UNESCO werelderfgoed lijst staat.

DATA: zondag 20 oktober – donderdag 24 oktober

DETAILS:

Zondagochtend 20 oktober aankomst bij Catania Airport, vertrek donderdagochtend 24 oktober vanaf Catania Airport.

– 4 dagen en 4 nachten in een traditionele Masseria in de landelijke omgeving van Ragusa, 10 minuten rijden van Scicli.
– Alle transfers inbegrepen in de prijs (van en naar Catania airport en alle excursies van het reisprogramma)
– Inclusief 4 x ontbijt, lunch en avondeten
– Inclusief alle excursies en kookworkshops
– Inclusief 1 privé slaapkamer per persoon in een gedeeld appartement met 1 andere persoon met wie je een badkamer, mini kitchen en terras deelt.
– Inclusief toegang tot het zwembad en alle andere publieke ruimtes van de Masseria

HET REISPROGRAMMA

Zondag
Aankomst en groep afhalen op Catania Airport. Aankomst in de Masseria met welkomstdrankje en ravioli kookdemonstratie met Emilia en Vanja en een relaxte lunch bij de Masseria.
‘s Avonds rijden we naar Scicli en wandelen we door dit prachtige stadje, met daarna een diner in een lokaal restaurant.

Maandag
In de ochtend kookles met Emilia en Vanja, een arancini masterclass en lunch bij de Masseria
’s Avonds rijden we naar het strand en dineren we bij een van de beste visrestaurants uit de streek, met uitzicht op de zee.

Dinsdag
Einde ochtend bezoeken we een door een vrouw gerund wijnhuis met aansluitend een lunch.
’s Avonds een relaxte, slow cooking class bij de Masseria waar Emilia en ik voor jullie koken.

Woensdag
In de ochtend rijden we naar Siracusa waar we de Siciliaanse Chiara ontmoeten die in Amsterdam de winkel La Bottega di Chiara heeft. Chiara neemt ons mee naar de lokale markt en daarna gaan we samen lunchen op een boot. ’s Middags wandelen in Ortigia, het historische deel van Siracusa.
’s Avonds koken we met z’n allen en gooien we de barbecue aan op de Masseria.

Donderdag
In de ochtend rijden we jullie met de bus terug naar Catania Airport.

PRIJS
Een all inclusive reis – accommodatie, lunch, ontbijt en diner, alle kookworkshops, alle excursies en vervoer, exclusief vlucht- kost €1600 per persoon. Je kunt dit ook per dag boeken à €400 per persoon. Als je met 2 mensen tegelijk boekt, krijg je 10% korting.

BOEKEN
Er is beperkt plek voor dit retreat! Boek je trip nu op de site van Emilia.

MEER INFORMATIE
Voor vragen kun je mij mailen op info@vanja.nl