INTERVIEW UNIVERSITEIT LEIDEN

INTERVIEW UNIVERSITEIT LEIDEN

16 februari 2024

De opleiding Italiaanse taal en cultuur van de Universiteit Leiden organiseert in samenwerking met Studievereniging Le Tre Corone de thema-avond

De Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing.

Wanneer: 20 maart 2024,  19.30 uur – 21.00 uur
Waar: Lipsiusgebouw (Cleveringaplaats 1), Leiden, zaal 0.19
Wat: toegang tot het evenement is gratis. Registratie is verplicht,  tickets via deze link.

Magda van der Rijst (Wijnvrouw van 2020, wijnschrijfster met veel aandacht voor eten en groot liefhebber van de Italiaanse en Indonesische keuken) interviewt mij over traditie en vernieuwing in de Italiaanse keuken. We gaan het hebben over hoe de nationale Italiaanse keuken zich met de lokale tradities verhoudt, tot hoever je over een Italiaanse normatieve keuken kunt spreken en waarom Italianen hun culinaire identiteit zo vurig bewaken. Wat zijn gastropuristen en welke verschijnselen ondermijnen volgens hen de sterke culinaire traditie van Italië? We hebben het ook over de toekomst: over het ontstaan van neo-trattoria’s bijvoorbeeld,. Daar koken Italiaanse chefs die geloven in de evolutie van traditionele familierecepten.