Meloen-soda

met dragonijs

Meloen-soda

Een vrolijke drank die tintelt op je tong door de dragon. Liever boozy? Vervang de San Pellegrino dan voor prosecco of giet er een geut wodka in.

Dragon en meloen doen het lekker samen. Waarom? Weet ik niet, zou ik het boek van smaakprofessor Peter Klosse op na moeten slaan. Maar niet weten en wel voelen is ook goed. Ik speel een beetje vals met kant-en-klaar yoghurt ijs en meng daar dragonblaadjes door. Kleine moeite, chic de fiemel drankje.  

Ingrediënten
(voor +/_1 liter sap)

2 Cantaloupemeloenen
500 ml kant-en-klaar yoghurtijs (bijv. van de ijssalon of yoghurt-citroenijs van Albert Heijn)
½ bosje dragon
1 fles San Pellegrino
honing van de bio-winkel (optioneel)

Zet een zeef op een grote kom. Halveer de meloenen en schep de pitten met aanhangend vruchtvlees in de zeef. ‘Was’ de pitten met een paar eetlepels water door ze goed uit te knijpen boven de zeef, zodat er zoveel mogelijk meloenvocht uitloopt. Gooi de uitgeknepen pitten weg, spoel de zeef om en zet weer terug op de kom. Lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenen uit boven de kom van een keukenmachine en blender fijn.

Schenk de geblenderde meloen uit de keukenmachine door de zeef. Roer de pulp goed door en druk aan zodat er zoveel mogelijk sap uitloopt. Het hangt natuurlijk af van de rijpheid van de meloen hoe zoet het sap is. Voeg eventueel wat honing van goede kwaliteit toe (honing van de natuurwinkel bijvoorbeeld) als het niet zoet genoeg is. Juist te zoet? Voeg een kneepje limoensap toe.

Schenk in een kan en zet koel weg tot gebruik.

Laat het yoghurtijs zachter worden. Ris de blaadjes dragon van de stelen en hak fijn. Meng door het yoghurtijs en zet terug in de vriezer en laat weer enigszins hard worden.

Maak het drankje: voeg half sap half San Pellegrino toe, bol ijs erin en slurpen maar.